Olivový olej Extra Vergine Cagnara DOP Terra di Bari Ciccolella 500ml
- TOP produkt

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Olivový olej Extra Vergine Cagnara DOP Terra di Bari Ciccolella 500mlskladem479 Kč417 Kč bez DPH
Extra panenský olivový olej Ciccolella "Cagnara DOP Terra di Bari" je vyroben pouze z nejlepších oliv kultovní odrůdy Coratina, která roste v oblasti Terra di Bari v regionu Bitonto. Privilegované použití odrůdy Coratina umožňuje získat extrémně voňavý a překvapivě ovocný olej, který nabízí intenzivní zážitek. Cagnara DOP Terra di Bari je spojením filozofie Olio Ciccolella: vysoká kvalita a zhodnocení území.
Aroma:
intenzivní vůně právě drcených čerstvých oliv, čerstvě posekané trávy, tóny mandlí a artyčoku
Chuť:
zeleninové tóny se mísí s přetrvávající příjemnou hořkostí a štiplavostí, chuť je komplexní, elegantní a překvapivé aroma se vyznačuje velkým rostlinným nábojem s nádechem rukoly, černého pepře a artyčoku
Použití:
ideální pro pokrmy s výraznou chutí, jako je fazolový krém, rukolový salát, dýňová polévka, bruschetta s domácím chlebem, pálené pšeničné a zeleninové orecchiette, červené maso, pečený a kořeněný sýr
Země původu Itálie | Sklizeň říjen 2022 | 100% Coratina | Kyselost 0,25 % | Polyfenoly 855 mg/kg
Co znamená přídavek DOP pro olivové oleje? Co je Terra di Bari DOP?
Dodatek DOP je zkratka pro Denominazione d'Origine Protetta, což znamená chráněné označení původu. Dodatek DOP zaručuje, že všechny výrobní kroky od výroby přes zpracování až po výrobu pocházejí z jednoho regionu. Je to olivový olej zvláštní kvality, protože se vždy jedná o extra panenský olivový olej. Označení původu oleje je srovnatelné s uvedením místa na etiketě
Podle právních požadavků je olivový olej s přídavkem Terra di Bari DOP vždy extra panenský olivový olej z vymezené oblasti kolem města Bari. Existují čtyři "podpěstitelské oblasti" doplněné dalším zeměpisným označením: Castel del Monte, Bitonto, Murgia dei Trulli a delle Grotte. Povoleny jsou tyto odrůdy oliv: Coratina, Cima di Bitonto nebo Ogliarola Barese a Cima di Mola v závislosti na příslušném zeměpisném označení. Pěstování olivovníků, zpracování a balení extra panenského olivového oleje Terra di Bari DOP se musí nacházet ve správním území provincií Bari a Barletta-Andria-Trani v regionu Apulie. Olivy lze sklízet nejpozději do 30. ledna. Olivy sklizené později již nelze zpracovávat na olivový olej Terra di Bari DOP. Sklizeň lze provádět strojově nebo ručně a musí být do dvou dnů rozemleta na olej. Extra panenský olivový olej Terra di Bari DOP se vyznačuje maximální celkovou kyselostí, která se pohybuje mezi 0,5 a 0,6 g na 100 g oleje a výsledkem senzorického panelového testu minimálně 7. Ale to jsou jen minimální požadavky, které musí mít dobrý olivový olej. Pěstitel, jako je Olio Ciccolella, to samozřejmě také umí.