Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8.30-17 hod.)
Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Foccacia Barese
29.03.2023

Foccacia Barese

Italská kuchyně je známá po celém světě díky své bohatosti a rozmanitosti. Focaccia barese je jedním z mnoha lahodných pokrmů, které nám Itálie nabízí. Toto tradiční italské pečivo se vyrábí s olivovým olejem a solí a má typickou hrubou strukturu. Pokud máte rádi pečení a italskou kuchyni, určitě si zamilujete focacciu barese.

Recept na focacciu barese je velmi snadný a není třeba mít příliš mnoho zkušeností s pečením. Základní suroviny jsou hladká mouka, voda, droždí, sůl, olivový olej a sušený oregano. Celý proces trvá zhruba hodinu a půl, ale výsledek určitě stojí za to. 

Suroviny:

500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
20 g čerstvého droždí
1 lžička soli
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce sušeného oregana
1 lžička cukru
2 rajčata
hrst oliv bez pecek
hrst soli

Postup:
1. V jedné míse smíchejte mouku, sůl a sušený oregano

2. Ve druhé misce rozdrobte droždí a smíchejte s vlažnou vodou a cukrem, dokud se droždí úplně nerozpustí

3. Přidejte olivový olej k droždí a vodě a smíchejte

4. Přidejte tekutou směs k suchým ingrediencím a hněťte těsto asi 10 minut, dokud se stane hladkým a elastickým

5. Těsto dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi hodinu, nebo dokud se zdvojnásobí svůj objem

6. Pečící plech vymažte olivovým olejem a vysypte hrstkou soli

7. Rozválejte těsto na tloušťku asi 1 cm a položte ho na připravený plech

8. Vytvořte v těstě jamky pomocí prstů a poté pokapejte olivovým olejem

9. Nakrájejte rajčata na plátky a olivy na kolečka

10. Umístěte rajčata a olivy do jamky v těstě

11. Dejte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia a pečte asi 20-25 minut, dokud není focaccia  zlatavá

12. Nechte focacciu vychladnout a nakrájejte na kousky. Podávejte teplé nebo za pokojové teploty.

Tento recept na focacciu barese s rajčaty a olivami je skvělý jako samostatné jídlo nebo jako příloha k jiným italským specialitám, jako je třeba těstovina nebo pizza. Pokud máte rádi další ingredience, můžete přidat také na plátky nakrájenou cibuli, čerstvé bylinky nebo sýr.
Buon appetito!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Štítky
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

                                                                                                 

 

Informace pro zákazníky

 

 

   

       

V kuchyni s olivovým olejem
Kde nás najdete

Kamenná prodejna:
Nádražní 592/9 , 697 01 Kyjov

 

 

 

Kontakty
Logo
(Po-Pá, 8.30-17 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz